Historie

Op 19 september 2000 is de Accordeon groep “Betuwe Oost”opgericht door een zevental enthousiaste accordeonisten.

Een jaar later is de groep een vereniging geworden met een bestuur en alles wat er zo bij hoort.

De vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel .

Het aantal leden groeit en inmiddels kunnen we spreken van een orkest.

De grondslag is nog steeds zoals we begonnen:

  • Herkenbare muziek
  • Repertoire dat bestaat uit diverse muziek genres
  • De groep is toegankelijk voor iedereen die over basiskennis muziek beschikt en een instrument ( het liefst accordeon maar dat is niet noodzakelijk) kan bespelen.

 

Het enthousiasme werd niet onderdrukt door de tegenslagen als het gaat om speellokatie.

We zijn begonnen in Bemmel in “de Kinkel”. Daar moest na 1 jaar repeteren plaats gemaakt worden voor een grotere en beter betalende vereniging . En wij, last in first out zijn toen in oktober 2001 in Bemmel in het vergader-ontspanning-instructielokaal van sporthal “de Bongerd” terecht gekomen. De bar faciliteiten waren er beperkt en we werden kind aan huis bij de schietvereniging “Op de korrel”. De sporthal ging over in particuliere handen en de vergaderzaal werd permanente kinderopvang. Alle verenigingen die gebruik maakten van de vergaderzaal moesten het veld ruimen. Onze volgende speellokatie werd vanaf september 2009 het muzieklokaal in Voorzieningenhart “de Klif” in Oosterhout/Nijmegen. Voorwaar een voortreffelijke locatie, echter voor een kleine vereniging als de onze onbetaalbaar. In 2014 was de bodem van de schatkist bereikt. Via een van onze leden zijn we vanaf september 2014 in de huidige oefenlokatie, dorpshuis  “De Tichel” in Haalderen aanbeland. Een gezellige, betaalbare en geschikte locatie met alle benodigde faciliteiten alwaar we nog menig jaartje hopen te vertoeven.

Enkele hoogtepunten:

Naast de vele optredens met het zwarte Pieten orkest, bij kerstmarkten, in verzorgingshuizen, op verjaardagen en bij recepties waren er ook nog bijzondere andere optredens:

In maart 2002  met Toneel vereniging “plankenkoorts” uit Winssen  de musical “Mooi Lientje” muzikaal ondersteund.

In 2004 hebben we meegewerkt aan het BNN programma “I love de Betuwe”. Onder leiding van Filemon Wesselink werd de toenmalige hit “Dragostea din tei” gespeeld. Onze 6 minuten durende bijdrage is meerdere malen uitgezonden geweest.

Naast dit alles wisten we regelmatig de pers te halen met als hoogtepunt op 29 juni 2007 een pagina grootte bijdrage in dagblad “de “Gelderlander”.